Om oss

Vår självplock

Vårt självplock finns på Thorslunda Gård, endast 40 minuter från Stockholm city. Omgivningen är vacker, med vidsträckta åkrar och hagar med harmoniskt beteende får och kor.

Odling är till för självplock, så du får möjlighet att plocka och välja ut just de primörer du vill ha. Vi odlar jordgubbar, rabarber och pumpa. Till försäljning finns även färska örter och sallater som odlas av vårt närliggande familjeföretag Svegro. För mer info om Svegro tryck här.

På området har vi ett mysigt café där vi serverar alltifrån kaffe, läskande drycker, glass, varmkorv och kakor.

Läs gärna mer om våra olika odlingar nedan.

För öppettider, info om hur vårt självplock fungerar och tillgång på bär, tryck på länken nedan.

Vår jordgubbsodling

Vi började odla jordgubbar år 2019, odlingen var då 0,1 ha med 4000 jordgubbsplantor. Idag är vår odling 1,1 hektar med 44 000 jordgubbsplantor. Vi har en liten- och en stor odling.

På vår lilla jordgubbsodling har vi sorterna Salsa, Rumba, Hanoi och Faith.

 

På vår stora odling har vi sorterna Salsa och Sonsation.

Vår jordgubbsodling är konventionell men vi strävar efter en hållbarodling och försöker i möjligaste mån undvika bekämpningsmedel. Vi odlar i platslist vilket minskar ogräsnivån och med hjälp av vår droppbevattning som sträcker sig 1,6 mil på jordgubbsodlingen, får varje planta exakt så mycket vatten som den behöver för att ge smakrika bär. Därutöver går inget vatten till spillo. Halmen som ligger mellan bäddarna isolerar på vintern och binder fukten i marken.

Vår rabarberodling

Våra rabarber planterades år 2018 och bär idag fina och spröda stjälkar. Perfekta för pajer, sylt och saft. Denna odling är ekologisk och krav klassificerad.

Odlingen ligger i en fårhage så om du har tur kanske du får klappa ett lamm. Självplocken öppnar upp samtidigt som jordgubbarna.

Rabarbersort: Canada red och Barbro.

Är du intresserad av vad som händer på området eller hur vår odling kom till. Tryck på länken nedan.

Det här är vi

Vi som driver gården heter Niklas och Rebecca. Vi tog över gårdsverksamheten år 2017, då vi efter många år i städer  saknade det jordnära. Vi såg det som ett spännande och roligt uppdrag med många möjligheter.

Vi är glada att kunna dela med oss av vad vår gård kan ge och hoppas att vi inte bara ger er goda bär, potatis och rabarber utan även en minnesvärd upplevelse.